Anemi

Fick just bekräftat att jag har lågt blodvärde. Kan säkert delvis förklara den uteblivna utväxlingen på min träning och att jag lätt piper upp i puls och har svårt att pressa mig. Jag har inte tillräckligt med blod för att syresätta musklerna fullt ut när jag tränar eller kör lopp. 

Blodbristen beror på att jag har järnbrist och jag måste således börja äta järntabletter.

Det här skulle även kunna förklara specifika problem som svårigheter att syresätta i uppförsbackar, min omåttliga trötthet, min ständiga huvudvärk (och mitt sug efter broccoli?).

Jag har t ex tränat backe som en tok och trots det så ville jag stupa redan i första uppförsbacken i Engadin. Känns plötsligt inte så konstigt med tanke på att det är stora muskler som jobbar och behöver syresättas i just uppförsbacke.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s