Regnet och löpningen


Jag sprang långpass igår när regnet öste ner över Stockholm. Det fanns ingen hejd på det blöta när mängden nederbörd fyllde en hel månadskvot. När det regnar så mycket så kan man inte värja sig från att bli blöt (om man inte stannar inomhus).

Jag har inga fancy pancy superdyra regnlöparkläder och vet inte ens om det existerar vettiga sådana som man kan bära utan att svettas ihjäl. Jag har å andra sidan inget emot att det regnar när jag springer. Även om jag är dyngsur så gör det inte så mycket så länge jag håller mig i rörelse så att jag inte börjar frysa.

Vill man göra det aningen mer angenämt för sig själv kan man investera i en tunn ulltshirt och ullstrumpor. Det värmer fast det är blött.


Trots att jag var så blöt att det löddrade om byxorna så tyckte en gammal röd Audi att jag behövde bli blötare och valde att gasa genom en vattenpöl bredvid övergångsstället där jag stod. Blev lite arg, men inte i närheten av hur förbannad jag skulle ha blivit om jag hade varit torr från början.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s