Benspark med starttid

Det märktes rätt tydligt igår att sätesmuskulaturen hade fått jobba under backharvandet i söndags. Var ändå pigg när det var dags för simpass med träningsgruppen och kände mig väl till mods när jag såg att temat var korta intervaller och benspark. 

Passet

  1. 250 m uppvärmning
  2. 4×75 (benspark på rygg, catch up, sammansatt)
  3. 5×50 m start 1:05
  4. 100 löst
  5. 6×25 m benspark med platta start 0:40
  6. 100 löst
  7. 6×25 m benspark med platta start 0:40
  8. 25 löst
  9. 2 st startdyk
  10. 25 m hårt med startdyk från pall

Hoppla poppla. Första gången jag fick köra benspark med starttid. Minns en gång i tiden då sammansatt simning med start 35-40 gav mig ångest. Nu hade jag bara ben att transportera mig med och det var lite nervöst eftersom jag aldrig har tagit tid på benspark. Det gick överraskande bra och trots att jag gick ut för hårt på första intervallen så höll jag hela vägen. 

Att benen fick arbeta igår märktes idag. Inte genom träningsvärk utan genom att mina svullna ben fått ett schysst rutmönster av mina stövlar. Crazy, but true.

 
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s