Till fots

Jag är tillbaka på fötterna igen och med det menar jag givetvis att jag har testat att ta mig fram medelst löpning. Jag vågade mig ut redan igår och tänkte mig ett tassande på ca 3 km. Eventuellt med inslag av gång. Efter 1,5 km stannade jag till och körde ett gäng koordinationslopp för att testa hur det kändes med fart och aktivt frånskjut. Jag försökte fokusera på musiken jag lyssnade på och känslan att äntligen få springa men det enda som surrade i huvudet var ”hur känns det i vaden”. Och i samma takt som svaret kom till mig så studsade jag fram ännu lite lättare av lycka. Jag kände ingen smärta och ingen stelhet.

För att nypa mig själv i armen och säkerställa att gårdagens rafflande 3 km hade ägt rum så snörde jag på mig löparskorna även idag på lunchen. I ett grått Stockholm med stundvis piskande hällregn så sprang jag. Ett varv runt Trekanten, två varv runt Trekanten. Drygt 6 km löpning utan tillstymmelse till smärta eller ömhet. Lättnaden är total men jag märker att jag fortfarande inte vågar ropa hej så jag håller på det någon vecka till.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s