Ny backe

Under långpass hinner man upptäcka saker som man kanske inte skulle ha lagt märke till annars. Senast hittade jag en alldeles ny backe. Jag sprang förbi så det var svårt att avgöra hur lång den var eftersom den krökte sig, men känslan var att jag just snubblat på en fin backträningsbacke.

IMG_5084

Igår bestämde jag mig för att trotsa kylan (som enligt vår termometer upplevdes som -7 grader pga hög luftfuktighet) och undersöka närmare och efter en lugn uppvärmning så tornade den upp sig. Jag tog mig an backen med intentionen att springa uppför minst sex gånger (eftersom jag inte visste hur lång eller brant den var). Var uppe på drygt en minut så jag omvärderade och sprang istället 10 vändor. Det var lite trassligt med bilar vid ett par tillfällen men det var under utförslöpen så det gjorde inte så mycket.

En trevlig backe och med mina Inov-8 med gummidobbar så var fästet helt ok. Lite halt och moddigt men tänkte (för en gångs skull) positivt och valde att se det som extra träning.

Ca 15 min uppvärmning
10×1 min, jogg nedför och en liten extra utrustning efter 5 vändor
Ca 15 min nedjogg

Det bästa av allt? Jag körde en bonusvända och tog en annan väg ned som visade sig ha en sådan där schysst trafikskylt som varnar för kraftig lutning (25%). Den backen ska jag leka i nästa gång. Någon som vill hänga på? 🙂

IMG_5060

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s