6/30 – favoritcitat eller motto

Jag tror på tankens makt och att mycket här i livet handlar om motivation. Om du ställer dig frågan, hur mycket vill jag just det här, på en skala 1-10. Om svaret hamnar på den nedre delen av skalan så är du antagligen inte särskilt motiverad att klara, eller göra, just det där. Hamnar du i den övre delen av skalan så kommer du kanske upptäcka att din inställning och din motivation är betydligt högre.

Mitt motto är ”jag kan, om jag vill”. Finns motivationen och viljan så leder det oftare till att jag lyckas än om jag inte känner mig särskilt motiverad.

Som ett exempel kan jag säga att det då och då poppar upp tankar att jag borde (?) springa snabbare, säg 10 km på 50 min eller en halvmara under två timmar. Om jag skattar hur mycket jag vill det så skulle jag dock säga att det hamnar på en fyra. Motivationen är således inte särskilt hög och utan en stark vilja att klara av att springa snabbare så kommer jag antagligen att vara mindre benägen att pressa mig själv att genomföra den träning som krävs.

Sedan har jag ett favoritcitat som jag också plockar fram med jämna mellanrum. Passar in i många lägen här i livet:

  

2 reaktioner på ”6/30 – favoritcitat eller motto

  1. Ja, men precis så..!
    Jag har också tänkt såna tankar. Att jag ”borde” springa snabbare. Men sen finns det ngn liten röst som frågar: ”Varför?” Och tja, då har jag inget bra svar. För jag njuter ju av de rundor jag kör nu….. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s